Assalamualaikum ! Welcome to all readers ! I hope this blog will give me and you many benefits. FollowDashboard
Alihkan matamu ke Laut,airnya cantik membiru dan penuh ketenangan, tapi hanya ALLAH sahaja yang tahu rahsia di dalamnya, begitulah dengan kehidupan manusia, riang ketawa tetapi ALLAH sahaja yang tahu rahsia kehidupannya, jika kecewa, pandanglah ke sungai, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu menghalang, jika rasa sedih, pandanglah ke langit, akan sedarlah kamu bahawa ALLAH sentiasa bersamamu. (:

14 Disember 2011

Home » » Floating Facebook Like Box

Floating Facebook Like Box


  Hari tu ada orang suruh ajar macam mana nak buat benda alah tu. Sekarang baru nak buat, sorry. T_T #btw, orang tu dah tau pun macam mana nak buat =__="  Takpe2. Saya buat je tutorial ni. Untuk simpanan masa hadapan :P Kalau nak, boleh cuba. Harap menjadi laa.~

 Dashboard > Design > Add a Gadget  >  Html/Javascript

 Copy paste code kat bawah ni dekat  Html/Javascript tadi. #Tekan Ctrl+C .

<script type="text/javascript">
//<!--
$(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);});
//-->
</script>
<style type="text/css">
.w2bslikebox{background: url("URL Image") no-repeat scroll left center transparent !important;display: block;float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;}
.w2bslikebox div{border:none;position:relative;display:block;}
.w2bslikebox span{bottom: 12px;font: 8px "lucida grande",tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;}
.w2bslikebox span a{color: #808080;text-decoration:none;}
.w2bslikebox span a:hover{text-decoration:underline;}
</style>
<div class="w2bslikebox">
<div>
Letak Code Like Box Facebook kat sini </div>
</div>

 Here are some freebies for URL Image .

http://i393.photobucket.com/albums/pp13/naily_1995/facebooklike-purple.png
http://i393.photobucket.com/albums/pp13/naily_1995/facebooklike-pink.png

http://i393.photobucket.com/albums/pp13/naily_1995/facebooklike-green.png
http://i393.photobucket.com/albums/pp13/naily_1995/facebooklike-blue.png
http://i393.photobucket.com/albums/pp13/naily_1995/facebooklike-orange.png

 Then, save. :D

Selamat mencuba ! (^_^) #kalau tak menjadi , bagi tahu. ~.~"


✿ Wallahua'lam bissawab. keep SMILING.◕‿◕ it's SUNNAH. ✿

Terima Kasih ◕‿◕

0 mutiara hikmah ヅ: