Assalamualaikum ! Welcome to all readers ! I hope this blog will give me and you many benefits. FollowDashboard
Alihkan matamu ke Laut,airnya cantik membiru dan penuh ketenangan, tapi hanya ALLAH sahaja yang tahu rahsia di dalamnya, begitulah dengan kehidupan manusia, riang ketawa tetapi ALLAH sahaja yang tahu rahsia kehidupannya, jika kecewa, pandanglah ke sungai, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu menghalang, jika rasa sedih, pandanglah ke langit, akan sedarlah kamu bahawa ALLAH sentiasa bersamamu. (:

8 Ogos 2011

Home » , » Status Facebook Yang ... @_@

Status Facebook Yang ... @_@

بسم الله الرحمن الرحيم

 Assalamualaikum..
  Ni entry first dalam bulan ramadhan ni. Lama dah tak update. Orang lain semua mesti dah beratus2 entry yang di post sepanjang bulan ramadhan ni kan? huiyoo, tak mampu nak jadi macam korang. :P hee.

  Sape selalu online facebook? buka mata. Hah, semua selalu online facebook, sebab aku tengok semua buka mata. Kalau tak buka mata macam mana nak baca apa yang naily tulis kan? :P hee. Kadang2 tu aku pelik tengok manusia ni. Ape yang peliknya? pelik la dengan manusia2 yang ada facebook yang selalu update status. Kalau status tu bermanfaat kira okey la jugak. Ni status yang pelik2.

Contoh:

:58: Aku kempunan nak makan dinosour cicah asam jawa la. :P
:v: Heleh, itupun nak bagi tahu. Macam la korang update status macam tu boleh dapat apa yang korang nak. Seolah2 kat facebook tu ada jin yang akan mendengar dan menunaikan impian korang~ huh, mimpi jela. *err, yang dinosour tu tak pernah lagi orang buat.

:59: Tadi kan 'ehem2' pandang aku. Gembira ouh ! malumalu><
:v: Ni lagi. Spesies 'gedik' yang rasanya takkan pupus pada zaman ini. Lagi membiak ada la. Tau pun malu, tapi yang kau update pasal dia, bagitau kat warga2 facebook yang tu apanya? Hampir semua status dia pasal budak lelaki yang diminatnya. Huh! Anti betul dengan spesies macam ni.

:58:Tak guna punya jantan. Kao pikir kao hensem sangat sampai aku tergila2kan kao?!
 :v:Haha, naily gelak je bila baca status orang gila macam ni. Lawak betul. Selalu jugak la jumpa penunjuk perasaan macam ni. Pasal seorang LELAKI je pun, diri tu dah jadi macam orang gila. Melalut2 cakap benda tak masuk akal. Sungguh, manusia ni boleh jadi sangat pelik !

:59: *Tangkap2 gambar sendiri. Ada la some gambar dia tu, bagi dia macam buruk. * ayat gedik->" Gambar ni tak comel. Huhu. Mata sembap -.- "
:v:Alala, dah tau tak comel, mata sembap, buat apa upload? Tak lain tak bukan nak tarik perhatian orang lain. Ni la spesies yang suka tangkap gambar sendiri. Selalunya satu gambar tu muat muka dia sorang je. Tau lah muka suci putih melepak macam kepak swan. :P *mana tak suci, dah semua produk as photoshop/photoscape or what so ever di tepeknya kat muka dia yang suci lagi murni tu* Di tambah pulak dengan gaya ala2 comey macam budak umur 3 tahun. Dengan baju dan tudungnya lagi yang mengikut peredaran fesyen, kononnya la~ Hadoy, naik beruban dah mata ni. Huhu. Tiap hari ada je default pic yang baru. Dengan gaya masing2 yang sangat 'cute'. Kalau baju yang dipakai tu menutup aurat takpe la jugak. Kalau pakai baju lengan pendek then pakai sarung lengan yang ketat tu, menutup aurat ke tu?

  Kan lagi elok kalau korang post benda yang islamik. Contoh, kan kita semua sedang menjalani ibadah puasa, korang post la.
"Bila berpuasa ni rasa macam makin sihat je,Alhamdulillah.. seronoknya puasa ! ^^ " 
  Tu contoh je. Ada banyak lagi post yang elok, yang bagi manfaat kat orang lain.
Mungkin kat sekolah korang dapat ilmu, kongsi la sikit kat dyorang.
Contoh:
Waktu aku pergi seminar BA 1, penceramah tu kata kalau niat kita waktu ambil wudhuk tu untuk solat, so niat tu sah untuk solat je. Kalau korang nak pegang Al-Quran nak buat benda lain, tak boleh. Kena amik wudhuk lagi sekali. Kalau nak korang punya niat tu available untuk semua, niat la " nawaitul wudhuk liraf'il hadathi lillahi ta'ala"
  Nasihat ni untuk semua sama ada yang buat atau tak buat supaya tak buat apa yang dah buat tu buat. Hehe, pening dak baca? xD hee. Untuk naily jugak. Kalau korang nak terima apa yang naily cakap, okey. Kalau tak terima, masih jugak nak buat, takpe lah. Naily pun bukannya paksa korang semua 'must' ikut cakap naily.
Selamat menjalani ibadah puasa ya kawan2 ! ^_^ oh ya, dan selamat berbuka puasa. hehe. -.-

:59:Liplapliplap, dah 8 hari kita berpuasa ya. :59:








✿ Wallahua'lam bissawab. keep SMILING.◕‿◕ it's SUNNAH. ✿

Terima Kasih ◕‿◕

6 mutiara hikmah ヅ:

Ain berkata... [✿ Reply this ✿]

selalu sangat jumpa status yang macam
' Tadi kan 'ehem2' pandang aku. Gembira ouh ! malumalu>< ' tu ..biasa la budak baru nak naik . hik3 :D

❤ nailyshofiatunnajwa ❤ berkata... [✿ Reply this ✿]

To Ain : Haha, betul2. tapi, bukan ke lagi elok kalau kita just pendam je perasaan tu?tak perlu nak bagi tahu semua orang. hehe. ;)

Ain berkata... [✿ Reply this ✿]

@❤ nailyshofiatunnajwa ❤ A'ah , setuju tu akak. Kalo pendam rasanya lg manis kan.Ek, so shuweet XD

❤ nailyshofiatunnajwa ❤ berkata... [✿ Reply this ✿]

ToAin: akak? entah2 kite same umur. >< huhu
sweet? Haha,yup, betul3.^_^

Ain berkata... [✿ Reply this ✿]

hahah , tak perasan umur naily ..
form 4 kan ?? bahaha XD sorry , igtkan dh habis sekola.. sbb gaya penulisan nampak matang :'D

❤ nailyshofiatunnajwa ❤ berkata... [✿ Reply this ✿]

To Ain : salah sendiri jugak sebab sebelum ni tak letak maklumat ape2 psl diri dlm blog ni. hee xD
matang? hahah, kelakarnya. baru 1st time org ckp saya mcm tu. ^_^ *selama ni org ckp saya mcm bdk2. =__=" err