Assalamualaikum ! Welcome to all readers ! I hope this blog will give me and you many benefits. FollowDashboard
Alihkan matamu ke Laut,airnya cantik membiru dan penuh ketenangan, tapi hanya ALLAH sahaja yang tahu rahsia di dalamnya, begitulah dengan kehidupan manusia, riang ketawa tetapi ALLAH sahaja yang tahu rahsia kehidupannya, jika kecewa, pandanglah ke sungai, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu menghalang, jika rasa sedih, pandanglah ke langit, akan sedarlah kamu bahawa ALLAH sentiasa bersamamu. (:

20 Julai 2011

Home » Vampire Kecil =.="

Vampire Kecil =.="

 بسم الله الرحمن الرحي



Assalamulaikum !

Lama sangat dah tak conteng-conteng dalam ni. Rindu ! ngee. Apa khabar semua? Iman macam mana? Yazid? InsyaALLAH. :)

Jumaat lepas baru je selesai pra SMA. Lega, Alhamdulillah. :l: Tapi, periksa tak habis lagi. Jangan nak happy dulu. :face23: Isnin sampai khamis UP2 untuk subjek SPM pulak.

  Aku ada ikut perkemahan ke Taman Negara, Pahang under Pandu Puteri . So esok aku tak amik prekse.Yeay! :h: Eh eh, tak. Tak gembira pun. Sedih sebab lepas perkemahan tu nanti nak kena baca buku lagi ! T_T Alah, fizik dan MM JE pun. Hee. .

  Rasa macam nak batalkan je, macam tak nak ikut pergi perkemahan tu. Tapi, nak pergi sebab nak dapat pengalaman. Tapi, tak nak dapat pengalaman kena gigit pacat ! Okey fine, faktor UTAMA aku macam tak nak pergi sebab ada pacat. Tulah yang aku panggil vampire kecik.Tengkorak HAHA. Bila dengar adik ras kata, time pergi taklimat ahad tu kat STAR , orang tu kata kat situ banyak pacat 'gemok-gemok' :p:, babi hutan:g: dan ular:face53:. ALLAH ! seram sejuk la rasa.

" Biasa la tu, kat hutan"

" Confirm la kena gigit pacat "

" Pacat tu hisap darah kotor je pun "

" Bukannya dia makan orang pun "

Yelah, orang tau lah semua tu, tapi tetap takut. Kalau dah takut memang tak boleh nak cakap apa kan. Macam orang yang takut kucing la, padahal kucing tu comel. Buat apa takut?:f: hee.

Aku siap cari pasal Taman Negara tu. Dan, ni yang aku jumpa.:face13:

Leeches are founded in almost all tropical rainforest . Maybe you won’t encounter with any of this slimy little blood sucking vampires but the chances of getting one or more is higher when the trail is leafy and moisture . Do not try to pull the leech of your skin as it will leave more than 300 tiny teeth in your skin and it will lead to irritation .

* Baru je fikir, kalau kena pacat tarik jela dia.:face4: Sekali dia kata "Do not try to pull the leech of your skin as it will leave more than 300 tiny
teeth in your skin and it will lead to irritation " Fine, aku memang akan kena pacat. Dan kalau kena pun kena tengok jelah pacat tu hisap darah aku macam vampire. Beza kali ni vampirenya kecik dan comel. Dan kena tengok badan dia jadi gemok baru pacat tu jatuh terguling2 kat bawah. Agak2 kalau dia dah jatuh tu aku nak pijak boleh tak? haha, gurau je ! Tak berani nak bunuh makhluk kecil tu. Huh, haru je..tak sanggup je rasa. ALLAH, kuatkan aku untuk hadapi vampire2 kecil ini. :122:

Siapa pernah kena gigit pacat? Best tak?:face6: 

Doakan kami semua selamat sampai dan pulang ya ! (^_^)

✿ Wallahua'lam bissawab. keep SMILING.◕‿◕ it's SUNNAH. ✿

Terima Kasih ◕‿◕

4 mutiara hikmah ヅ:

tieykah berkata... [✿ Reply this ✿]

Same la.

da lama tak berblogging

T_T

KOMEN-KOMEN.. berkata... [✿ Reply this ✿]

bismillah...
hehheeh
dulu nana kena pacat gak..tapi lepas tu pakcik kiter bakar pacat tu..huhuhu

❤ nailyshofiatunnajwa ❤ berkata... [✿ Reply this ✿]

To tieykah
: huhu,T_T same pulak.
sepsep ! hee.~~'

❤ nailyshofiatunnajwa ❤ berkata... [✿ Reply this ✿]

To KOMEN-KOMEN..
: macam mana pak cik awk tu bakar? takkan waktu dy tgh hisap darah pakcik awk bakar? ngerinya! huhu. Baik biar pacat tu hisap je. T__T