Assalamualaikum ! Welcome to all readers ! I hope this blog will give me and you many benefits. FollowDashboard
Alihkan matamu ke Laut,airnya cantik membiru dan penuh ketenangan, tapi hanya ALLAH sahaja yang tahu rahsia di dalamnya, begitulah dengan kehidupan manusia, riang ketawa tetapi ALLAH sahaja yang tahu rahsia kehidupannya, jika kecewa, pandanglah ke sungai, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu menghalang, jika rasa sedih, pandanglah ke langit, akan sedarlah kamu bahawa ALLAH sentiasa bersamamu. (:

18 Jun 2011

Home » » Header Baru & PPT T__T

Header Baru & PPT T__T

         بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum..

Apa khabar anda semua? Sihat? Alhamdulillah.:c: Nampak tak ada perubahan dalam blog ni?
Hee. Header dah tukar baru. Tu je. hehe

" Tu pun nak cakap:face7: "
"Err, biarlah. ! :P "

 Ni header lama.


Ni yang baru. :p

Lawa kan? Ngee. *lawalawa ^_^ * Dah takde orang puji, jadi masuk bakul angkat sendirilah kan? :p

  Dah seminggu sekolah, selepas cuti dua minggu hari tu. Dan sepanjang seminggu tulah kitorang dapat kertas exam untuk Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT). Result naily camne? err, tak perlulah tahu. Sebab memang markah merundum,down, menurun, jatuh, decrease ! :3: *same jelah semua tu -.-* berbanding UP1. Daripada takde failed, jadi ada failed. Hah, ambik kau. Bocor rahsia. :p Nak tekan Backspace malas, jadi biarlah. Kimia failed. Hari tu bincang soalan kimia, rupanya jawapan dia senang aje. Dan kebanyakannya aku salah sebab mistake yang sangat sangat sangat kecil. isk isk. :face59: tapi, Alhamdulillah, ada satu JE failed, daripada kawan-kawan lain. Banyak failed. Naily sangat sangat jeles jeles jeles jeles jeles kepada sesiapa yang takde failed dan banyak A. Sangat jeles ! huh.

" Takpe, lepas ni belajar rajin2 ya naily. UP2 nanti buat betul2,jangan bagi failed lagi ! " 
hati memujuk..
"iye2. Belajar rajin2. Buat betul2. Jangan failed lagi. " hati yang lain pulak memujuk..
*eh, hati yang lain? hati ada satu jela. Ish, tulah, pandai sangat ! Sampai hati ada dua. Err. -.-

TAPI, kalau untuk SMA, lulus. Dapat mumtaz. Alhamdulillah ! even, ada dua jayyid jiddan. HAHA. Yang geramnya, mesti ada markah yang belakangnya sembilan. Maksudnya kalau tambah satu dah boleh tukar gred jadi A ! Ya ALLAH, ruginya. :face13:

"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman, beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran." (Al 'Asr 103: 1-3)

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Nak lancarkan menghafaz Surah Yasiin sampai habis ( ayat 83) dan menghafaz Surah Sajadah sampai habis.:135: Doakan naily mudah menghafaz dengan lancar ya kawan-kawan !

"Sesiapa membaca sehuruf dari Al-Qur'an maka untuknya satu kebajikan, dan setiap kebajikan digandakan sepuluh kali. Aku tidak berkata Alif-Lam-Mim itu satu huruf,
tetapi Alif adalah huruf, Lam adalah huruf dan Mim adalah huruf."
(Hadith riwayat Tarmidzi)





✿ Wallahua'lam bissawab. keep SMILING.◕‿◕ it's SUNNAH. ✿

Terima Kasih ◕‿◕

4 mutiara hikmah ヅ:

tieykah berkata... [✿ Reply this ✿]

Terima Kasih Naily untuk nasihat itu.

Dan semoga kamu cepat menghafal.:)

Salam kenal

munirah berkata... [✿ Reply this ✿]

semoge kamu berjaye dlm perjuangan kamu:)

lawa header..hehe

❤ nailyshofiatunnajwa ❤ berkata... [✿ Reply this ✿]

To tieykah Sama-sama. :) Moga tieykah tabah ya.

Terima kasih ya.

salam kenal juga. (^_^)

❤ nailyshofiatunnajwa ❤ berkata... [✿ Reply this ✿]

To munirah hehe, ameen. :)
terima kasih ya Munirah. :D